Трамп і Байден під час дебатів з'ясовували, хто з них "лох і лузер" і висловилися про війну в Україні

Трамп і Байден під час дебатів з'ясовували, хто з них "лох і лузер" і висловилися про війну в Україні

Вночі відбулися перші перед виборами президента США за участю президента Джо Байдена та його попередника Дональда Трампа. Під час дебатів вони говорили і про війну в Україні.

Трамп поклав провину на Байдена у тому, що путін почав війну в Україні, а Байден, своєю чергою, звинуватив Трампа, що той дав Путіну "карт-бланш" на вторгнення, пише "Голос Америки".

А у відповідь на критику Трампом допомоги Україні, Байден заявив, що більшість допомоги залишається в економіці США.

Також Трамп повторив свою заяву, що за його президентства “путін би ніколи не напав на Україну". Він звинуватив свого опонента, що на чолі уряду президент витрачає надто багато грошей на допомогу Україні та запевнив, що зможе врегулювати війну “між путіним та Зеленським”.

Також він кілька разів заявив, що війна в Україні – це наслідок неспроможності Байдена як президента. На думку Трампа, путін розпочав вторгнення в Україну, бо не поважав Байдена, зокрема через вивід американських військ з Афганістану, що Трамп називає "найганебнішою сторінкою в історії США".

"Це був жахливий сором, найганебніший момент в історії нашої країни. Коли путін побачив це, він сказав: "Знаєте що, я думаю, ми зайдемо", – сказав Трамп і додав, що якби президентом був він, цього ніколи не сталося б, цитує його "Радіо Свобода".

Байден підкреслив, що третю світову наближають такі, як Трамп, хто вважає, що путін зупиниться на Україні і не атакуватиме країни НАТО.

Під час дебатів дійшло і до особистих образ. Байден заявив, що Трамп має моральні стандарти як у "кота з провулку", адже той мав сексуальний зв'язок із порнозіркою у той час, коли його дружина була вагітна.

Трамп заперечив, що мав секс зі Стормі Деніелс і сказав, що єдина причина, чому його засудили, полягає у тому, що він – політичний опонент Байдена.

Трамп також заявив, що нелегальні мігранти, які прибувають о США через політику Байдена "живуть у готелях у Нью-Йорку у той час, як ветерани живуть на вулиці. Коли я був президентом, я мав найвищий рейтинг серед ветеранів, а Байден – найнижчий".

Чинний президент назвав це брехнею і пригадав випадок, коли Трамп назвав ветеранів "зграєю лохів і лузерів". Байден сказав, що його син був рік в Іраку, і звернувся до Трампа: "Мій син – не лох і лузер. Ти – лох і лузер".

Основні заяви з дебатів Трампа та Байдена опублікував Главред.

Байден:

  • Після України путін піде до Польщі, РБ та країн НАТО.
  • путін – військовий злочинець. Він убив тисячі тисяч людей. путін хоче відновити те, що було частиною радянської імперії;
  • Байден назвав нісенітницею всі коментарі, які Трамп говорить про війну росії проти України;
  • Ви хочете Третю світову - виберіть Трампа.

Трамп:

  • Україна програє у війні з росії і "втрачає дуже багато солдатів на полі бою";
  • Щоразу, як Зеленський приїжджає до США, везе $60 млрд із собою в кишені";
  • Трамп вважає неприйнятними пропозиції росії для завершення війни;
  • Екс-президент США пообіцяв закінчити війну перед тим, як вступить на посаду, якщо виграє вибори;
  • Трамп заявив, що путін не ввів би війська в Україну, якби США керував політик, якого президент поважав би.

Politico і New York Times пишуть, що після дебатів у Демократичній партії США почали активно обговорювати заміну Байдена іншим кандидатом, оскільки чинний президент виглядав невпевнено, не міг закінчити речення, говорив нечітко. Станом на зараз рішення щодо заміни Байдена остаточно не ухвалили.

Нагадаємо, станом на зараз ані Байден, ані Трамп офіційно ще не є кандидатом від своїх партій: Трампа затвердять на липневому з'їзді республіканців у Мілуокі, а Байдена - у серпні на з'їзді демократів у Чикаго. Президентські вибори у США відбудуться у листопаді цього року.