СБУ викрила луганчанку, яка приїхала в Україну за соцвиплатами та вихваляла путіна

СБУ викрила луганчанку, яка приїхала в  Україну за соцвиплатами та вихваляла путіна

Співробітники СБУ викрили мешканку Луганської області, яка через заборонену соцмережу «Одноклассники» поширювала антиукраїнський контент.

Про це повідомляє 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях - м. Сєвєродонецьк.

На своїй сторінці вона систематично публікувала хвалебні дописи про російського диктатора та його політику, про подвиги пригожина та угруповання «Вагнер», виправдовувала російську агресію проти України.

Встановлено, що правопорушниця постійно мешкає в окупованому Алчевському районі. З 2018 року вона має російський паспорт та отримує пенсійні виплати від окупантів. У лютому цього року жінка прибула до Харківщини, зареєструвалась як ВПО та зайнялася оформленням ще й українських пенсійних та «переселенських» виплат. Після цього вона планувала повернутись до зони окупації.

СБУ повідомила їй про підозру за ч. 2 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

Триває досудове розслідування. Вирішують питання про скасування правопорушниці нарахованих виплат.

Слідчі заходи проводить ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

Нагадаємо, посадовця з Луганщини засудили до 9 років позбавлення волі за колабораціонізм.
 

Галерея зображень

СБУ викрила луганчанку, яка приїхала в  Україну за соцвиплатами та вихваляла путіна
СБУ викрила луганчанку, яка приїхала в  Україну за соцвиплатами та вихваляла путіна