Кулеба пояснив, що стане справжньою перемогою для України у війні з росією

Кулеба пояснив, що стане справжньою перемогою для України у війні з росією

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба взяв участь у панельній дискусії у рамках Дубровницького форуму в Хорватії. Він заявив, що війна має завершитись досягненням справедливого та тривалого миру.

Про це йдеться на сайті МЗС.

Кулеба пояснив, що йдеться не лише про відновлення кордонів чи притягнення країни-агресорки до відповідальності, а й про створення реальності, в якій нова агресія стане неможливою.

"Як ми знаємо з власної нещодавньої історії, а також з історії інших регіонів, мир без справедливості веде до нової війни. Тому мета — не просто закінчити війну, а створити реальність, в якій мир буде справедливим і тривалим, а нова війна стане неможливою. Це і буде перемогою", - сказав міністр закордонних справ.

Зокрема Дмитро Кулеба відзначив ключову роль Саміту миру та підкреслив, що він продовжить взаємодіяти з країнами задля пошуку рішень, які дозволять відновити справедливий мир.

“Саміт миру в Швейцарії зібрав разом країни з усього світу — півночі, півдня, сходу, заходу — та продемонстрував, що всі вони поділяють щось спільне. Це “щось” — Статут ООН, принципи міжнародного права і необхідність поважати суверенітет і територіальну цілісність країн. І коли ми бачимо, що всі ці країни готові бути разом, а також діяти спільно, це, звичайно, додає впевненості в тому, що справедливий і тривалий мир можливий”, – розповів він свою позицію.

Згідно зі слів Кулеби, шлях до справедливого та тривалого миру є непростим.

Проте інших альтернатив він немає

За його словами, світ повинен стерти лінії, накреслені іншими, щоб забезпечити повагу до принципів, які дозволяють нам усім жити та процвітати.

“Є речі, які нас усіх об'єднують і стирають ці відмінності. Це бажання жити в мирі та розвиватися. Для України — це мир і відновлення, що, звісно, є передумовою розвитку”, - підсумував Дмитро Кулеба.

Нагадаємо, що Зеленський підписав із Євросоюзом угоду про безпеку.