ЗСУ просунулися біля Кремінної, – ISW

ЗСУ просунулися біля Кремінної, – ISW

Українські війська нещодавно просунулися поблизу Кремінної на тлі продовження російських наземних атак уздовж лінії Куп’янськ-Сватове-Кремінна 30 червня, а російські сили – на південний схід від Куп’янська.

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

“Геолокаційні кадри, опубліковані 30 червня, показують, що російські сили нещодавно просунулися на схід від Стельмахівки (південний схід від Куп'янська). Геолокаційні кадри, опубліковані 29 червня, показують, що українські сили нещодавно просунулися на північ від Григорівки (на південь від Кремінної)” – сказано у повідомленні.

Також аналітики зазначили, що українські сили контратакували в лісовій зоні на південь від Кремінної та на захід від Кремінної біля Тернів.

Бої тривали на південний схід від Куп'янська в районі Стельмахівки та Піщаного; на північний захід від Кремінної біля Макіївки та Невського; і на захід від Кремінної біля Торського 30 червня.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російські війська просунулися вздовж лінії Куп’янськ-Сватове-Кремінна, але жодних підтверджених змін лінії фронту на цій ділянці не було.