ЛОВА: У Сєвєродонецьку заробляють здачею крові, у Лисичанську гуманітарку видають тільки пільговикам

ЛОВА: У Сєвєродонецьку заробляють здачею крові, у Лисичанську гуманітарку видають тільки пільговикам

Сєвєродончани заробляють донорством. У Лисичанську окупанти обмежили категорії для видачі гуманітарки.

Про це йдеться у зведенні Луганської ОВА.

За інформацією ЛОВА, у Сєвєродонецьку містяни змушені заробляти донорством: за одну «добровільну здачу крові» платять 792 рублі. У соцмережах пишуть, що це – чи не єдиний гарантований спосіб отримати гроші.

Гуманітарна ситуація на окупованих територіях, за оцінкою ЛОВА, досягла критичної межі.

«Так, у Лисичанську, де місцеві третій рік виживають за рахунок допомоги від «братнього народу», обмежили видачу гуманітарки. Харчові набори видають тільки людям у віці 70+, багатодітним родинам та деяким іншим пільговим категоріям і виключно за наявності паспорта рф», – розповіли в адміністрації.

У сусідню Кремінну через щільні бої довкола міста та тривалу відсутність світла практично не завозять продовольчі товари.

«А ті, що є на полицях, – сумнівної якості, адже холодильники не працюють. Багато продуктів, строк вживання яких сплинув.  Не набагато краща ситуація й у Сєвєродонецьку, Лисичанську та Рубіжному, які також використовують для «утилізації» прострочених харчів, оскільки у людей немає ані грошей, ані вибору», – наголосили у ЛОВА.

Також повідомляється, що у шахтарському Лутугинському районі з’явились оголошення про набір на роботу до вугільних підприємств російського анадиря, при чому з наданням відстрочки від мобілізації. Люди обурені, зазначили у ЛОВА, адже місцевих примусово відправили на війну, а у рф шахтарям надають бронь. 

Нагадаємо, на окупованій Луганщині критична ситуація зі сміттям.