ЛОВА: На окупованій Луганщині гострий дефіцит лікарів, бізнес загарбники «тримають у вузді» регуляцією цін

ЛОВА: На окупованій Луганщині гострий дефіцит лікарів, бізнес загарбники «тримають у вузді» регуляцією цін

У самопроголошеній «лнр» вакантні 1,5 тисячі медичних ставок. В окупованому Лутугинському районі люди дві доби без води. Ціна на окупованій Луганщині вищі за українські у 2-3 рази.

Про це йдеться у зведенні Луганської ОВА.

За інформацією ЛОВА, у самопроголошеній «лнр» не вистачає медиків: вакантними є понад 1,5 тисячі медичних ставок. Псевдореспубліка «вкрай гостро» потребує вузькопрофільних спеціалістів: ревматологів, пульмонологів, ендокринологів. Потрібні й лікарі ширшої практики: насамперед терапевти та хірурги.

Також повідомляється, що загарбники заявили про капітальний ремонт трьох насосних станцій та двох водогонів у Лисичанську, де люди третій рік живуть без централізованого водопостачання.

“Обіцяють встановити сучасні модульні насосні станції потужністю по 24 тис. м3 за добу, але поки що демонтують будівлі та вціліле обладнання”, - зазначили в обласній адміністрації.

Водночас у Лутугинському районі люди у спеку дві доби залишаються без води через ремонт водогону. Коли закінчать ремонт - невідомо, підвіз води окупаційна влада не організувала.

У ЛОВА також нагадали, що окупанти нібито «узяли під контроль» ціни на споживчі товари на Луганщині. Профільне міністерство загарбників повідомило, що більше тисячі індивідуальних підприємців «добровільно» обмежили торгову надбавку на свої товари.

«Насправді ж, люди просто не у змозі купляти найнеобхідніше, оскільки ціни в «лнр» вищі навіть за російські, а за українські – у два-три рази. Тож окупантам доводиться імітувати турботу про добробут населення, а заодно й тримати у вузді бізнес», - прокоментували в обласній адміністрації.

Нагадаємо, рубіжани скаржаться на брак лікарів та медикаментів.