Верещук закликала переселенців не їхати на ТОТ через погрози окупантів забрати їхнє житло

Верещук закликала переселенців не їхати на ТОТ через погрози окупантів забрати їхнє житло

Віцепрем'єрка, очільниця Мінреінтеграції Ірина Верещук на тлі погроз окупантів “націоналізувати” житло українців закликала переселенців не їхати на тимчасово окуповані території.

Про це вона написала у своєму телеграм-каналі.

Посадовиця зауважила, що останнім часом загарбники шантажують людей, погрожуючи забрати їхні квартири та будинки, які залишилися в окупації. Переселенцям надсилають повідомлення з вимогою з'явитися за місцем проживання та підтвердити свої права на нерухомість.

З цього приводу вона звернулася до українців із закликом не їхати на ТОТ.

“Не контактуйте з окупантами. Не колаборуйте з ворогом. Не беріть ворожі паспорти. Як би важко вам зараз не було на підконтрольній території, якщо поїдете на ТОТ, зрештою, вам там буде лише гірше. Дочекайтесь деокупації по цей бік лінії фронту”, - наголосила Верещук.

“Якщо вам стає відомо, хто на ТОТ прямо або опосередковано залучений до дій з незаконного позбавлення українців їхнього житла на ТОТ, повідомляйте на гарячу лінію Мінреінтеграції 1548”, - додала вона.

Також урядовиця нагадала про кримінальну відповідальність для осіб в окупації, які прямо або опосередковано залучені до незаконного позбавлення українців їхньої нерухомості.  

“Усі, хто буде незаконно набувати, володіти, розпоряджатись або користуватись житлом на ТОТ, яке належить нашим людям, також буде нести кримінальну відповідальність та буде відшкодовувати переселенцям усі відповідні втрати та збитки. В повному обсязі. Не звʼязуйтесь. Воно того не варто. Бо потім пошкодуєте. А я вам показуватиму цей пост”, - написала Верещук.

Нагадаємо, в одному з будинків Лисичанська окупанти знайшли майже шість десятків “безхазяйних” квартир.