Держдеп: На саміті у Вашингтоні для України розгорнуть «місток до членства» в НАТО

Держдеп: На саміті у Вашингтоні для України розгорнуть «місток до членства» в НАТО

НАТО запропонує Україні «конкретні шляхи» для прискорення її майбутнього членства в Північноатлантичному Альянсі під час саміту у Вашингтоні.

Про це заявив помічник держсекретаря США у справах Європи та Євразії Дуглас Джонс в інтерв’ю Голосу Америки, передає Укрінформ.

«Сполучені Штати й всі союзники по НАТО сказали, що майбутнє України в НАТО. На цьому саміті ми розгорнемо конкретні шляхи, за допомогою яких НАТО може допомогти Україні захистити себе від російської агресії, побудувати майбутню потужність, необхідну для стримування росії, і здійснити необхідні реформи, щоб зробити себе сильнішим кандидатом на членство в НАТО. Разом це те, що ми називаємо «містком до членства» в НАТО. Підтримка, яку ми збираємося надати на саміті, дійсно допоможе прискорити шлях України до членства в НАТО», - сказав Джонс.

Очікується, що у підсумковій декларації підтвердять, що Україна стане членом НАТО, але високопосадовець Держдепу сказав, що конкретне формулювання ще узгоджується, пише видання.

На саміт у Вашингтоні також запрошені міністри закордонних справ 35 країн-партнерів, які не входять до НАТО. Серед відомих учасників – глави МЗС Ізраїлю, Єгипту, Йорданії, Катару та Об’єднаних Арабських Еміратів.

Нагадаємо, вашингтонський саміт відбудеться 9–11 липня 2024 року.