У випадку нападу росії, НАТО знадобиться до 50 додаткових бригад, аби захистити себе, - Reuters

У випадку нападу росії, НАТО знадобиться до 50 додаткових бригад, аби захистити себе, - Reuters

НАТО потрібно створити від 35 до 50 додаткових бригад, аби повністю виконати план щодо захисту країн, що перебувають у блоці від можливого нападу росії.

Про це пише Reuters з посиланням на анонімне військове джерело.

Співрозмовник відмовився розповідати деталі, проте повідомив, що бригада складається із 3 - 7 тис. військових.

Тому створити від 35 до 50 таких підрозділів "було б серйозним викликом".

"Незрозуміло, звідки союзники по НАТО можуть взяти додатковий персонал для 35-50 бригад. Війська можуть бути переведені з інших частин збройних сил, можуть бути набрані додаткові солдати, або члени НАТО можуть вибрати поєднання обох підходів. Протиповітряна оборона є ще одним серйозним недоліком, який виявили військові планувальники НАТО, оскільки війна в Україні продемонструвала важливість цих систем для захисту критичної військової та цивільної інфраструктури", - пояснили у  Reuters.

Наголошується, що лідери країн НАТО на саміті у Вільнюсі минулого року погодили перші за 30 років великі оборонні плани Альянсу.

Зазначено, що з того часу союзники працюють над їхнім втіленням.

Зокрема очікується, що лідери Північноатлантичного альянсу на Вашингтонському саміті 9-11 липня отримають оновлену інформацію щодо планів.

Крім того, офіційний представник Північноатлантичного альянсу зауважив: військові планувальники блоку визначили "детальні вимоги до військ і озброєнь, необхідних для захисту Альянсу".

"Повітряна і протиракетна оборона, далекобійна зброя, логістика, а також великі наземні маневрені формування входять до наших пріоритетів. НАТО, ймовірно, поставить вищі цілі за можливостями для союзників, оскільки ми розвиваємо сили, які можуть реалізувати наші плани і протистояти загрозам, з якими ми зіштовхуємось. Ми впевнені, що наше стримування є і буде сильним", - заявив представник НАТО.

Нагадаємо, що на саміті у Вашингтоні для України розгорнуть "місток до членства" в НАТО.