ЛОВА: Про житло луганчан, яке можна привласнити, загарбникам часто повідомлять сусіди

ЛОВА: Про житло луганчан, яке можна привласнити, загарбникам часто повідомлять сусіди

«Націоналізувати» житло на Луганщині окупанти можуть, не чекаючи відведеного терміну у 30 днів. 750 дітей з окупованої Луганщини в астрахані займатимуться у військово-патріотичному таборі.

Про це йдеться у зведенні Луганської ОВА.

За інформацією ЛОВА, значну частину інформації про житло, яке можна привласнити, загарбникам повідомляють сусіди «або інші «доброзичливці», чекаючи, що воно дістанеться і їм». Обрати таку домівку для проживання можуть і безпосередньо росіяни. У такому випадку швидко запускається процедура «націоналізації».

«Включаючи нерухомість до переліку об’єктів, що підлягають так званій «націоналізації», окупаційна влада не завжди перевіряє, чи оновлені дані у відповідному реєстрі нерухомості, чи наявні борги за комунальні послуги. Оголошення щодо визнання за 30 діб цього житла безхазяйним публікують без дати – тобто забрати можуть і за тиждень, не чекаючи відведеного терміну. Така практика останнім часом стала розповсюдженою, зокрема, у Станиці Луганській», – розповіли в обласній адміністрації.

Також повідомляється, що під приводом лісових пожеж окупанти вирішили відправити «на відпочинок» до астраханської області 137 дітей з Кремінщини.

«У військово-патріотичному таборі з ними займатимуться представники армії рф. Зазвичай там навчають керувати дронами та підвищують рівень військово-патріотичного виховання. Загалом цей табір має прийняти 750 дітей із так званої «лнр», – зазначали у ЛОВА.

Ліси у цій місцевості палають вже декілька місяців. Загарбники не в змозі протидіяти стихії – відсутні спецтехніка та відповідний наказ «зверху». 

«Діти, можливо, й повернуться, а от пожежі нікуди не подінуться», – зауважили у ЛОВА.

Нагадаємо, у списках «покинутого» на окупованій Луганщині житла немає зруйнованих будинків.