У Києві сьогодні прощатимуться із лисичанином Володимиром Сергієвським

У Києві сьогодні прощатимуться із лисичанином Володимиром Сергієвським

9 липня у Києві попрощаються з уродженцем Лисичанська, військовим Володимиром Сергієвським (позивний «Ірландець»). 

Про це повідомляє Лисичанська МВА.

Захисник ще у 2014 році вступив до лав ЗСУ, брав участь у бойових діях в зоні АТО. Після демобілізації переїхав до столиці, де влаштувався до Київського міського центру допомоги учасникам АТО та допомагав побратимам у питаннях психофізичної реабілітації та адаптації.

«З початку повномасштабного вторгнення Володимир із побратимами з 72-ї бригади зустрічав російські гвинтокрили поблизу Київської ГЕС, які летіли в бік Гостомеля, звільняв Ірпінь.

У червні 2022 року «Ірландець» разом з 72-ю бригадою тримав оборону Вуглегірської ТЕС. Під Бахмутом Володимир отримав поранення. Після одужання та реабілітації повернувся на передову, де продовжив захищати околиці Вугледара», - розповіли в адміністрації.

Загинув Володимир Сергієвський 4 липня 2024 року під час виконання бойового завдання на Курахівському напрямку (Донеччина).

Прощальна літургія та відспівування розпочнеться 9 липня 2024 у Михайлівському Золотоверхому соборі об 11:00. Прощання на Майдані - о 12:00. Військово-поховальний церемоніал на Алеї Слави (Лісове кладовище) відбудеться о 13:40.

Нагадаємо, на війні загинув 24-річний військовий родом з Лисичанська.