Як створити сайт, присвячений Луганщині та які теми вибрати для нього

Окупація — це не лише фізичне захоплення території. Це спроба вирвати з коріння історію, культуру та людську пам’ять. Але навіть під важким ярмом окупації Луганщина продовжує жити в серцях її мешканців, розкиданих по всій вільній Україні та за її межами. 

Саме для цих людей, хто болить душею за Луганщину та прагне знайти опору в складні часи, може стати цінним ресурсом сайт, присвячений цій темі.

У цій статті ми розкажемо, про що можна писати на такому сайті, а також ви дізнаєтеся про luhansk.ua — нову луганську доменну з українською транслітерацією. 

старий центр Луганська

З чого почати створення сайту

Створити сайт може будь-яка людина, навіть не маючи жодного попереднього досвіду чи навичок програмування. Потрібно тільки трохи розібратися в темі та набратися терпіння. 

Щоб сайт став цінним ресурсом, важливо:

  • визначити цільову аудиторію,
  • вибрати платформу для створення сайту,
  • створити привабливий дизайн,
  • заповнити сайт якісним контентом,
  • просувати проєкт за допомогою SEO-оптимізації, соціальних мереж, реклами.

Але спершу потрібно вибрати домен та хостинг сайту, і, що важливо — хостинг-провайдера, який надасть ці послуги. Адже якість цих послуг істотно впливає на просування сайту та користувацький досвід. Вибирайте компанії, які працюють на ринку багато років та мають багато позитивних відгуків від клієнтів. 

Для такого сайту буде логічно використати україномовний домен luhansk.ua — він з’явився довсім нещодавно, 1 січня 2024 року. До того сайтам Луганщини були доступні тільки доменні зони lg.ua та lugansk.ua — в обидвох зафіксоване російськомовне написання назви міста.

А тепер давайте поговоримо про теми, які можна вибрати для свого сайту, присвяченого Луганщині. Кожна з тематик може стати основою для веб-ресурсу або ж його розділом, якщо ви вирішите вибрати одразу декілька. 

Корисна інформація для ВПО

На цьому сайті можна розмістити практичну інформацію, яка буде корисною для внутрішньо-переміщених осіб та допоможе: 

  • отримати допомогу, 
  • знайти житло, 
  • оформити документи, 
  • знайти роботу, 
  • оформити пенсію, 
  • отримати медичне обслуговування.

Новини зі східного фронту

Для луганців завжди важливі новини зі східного фронту. Ця тема може охоплювати багато різних рубрик:

  • оперативна інформація про просування українських військ,
  • звільнення населених пунктів, 
  • розповіді про життя людей на лінії фронту, 
  • історії про героїзм українських захисників, які ризикують своїм життям за нашу свободу і Незалежність. 

Це не просто новини, це інформація, що дає надію, що допомагає зберегти вірність своїм цілям та підтримує дух боротьби.

Історія, культура та природа Луганщини

Збереження історії, культури та природних пам’яток Луганщини — це завдання, що потребує об'єднаних зусиль. На сайті можна розмістити архівні матеріали: фотографії, документи, спогади про життя Луганщини до війни, біографії видатних особистостей, які народилися або жили на Луганщині, розповіді про побутове життя людей. 

Також буде цікаво розповісти про культурну спадщину: музеї, театри, пам'ятники, старі храми та монастирі. 

Варто приділитиу вагу і унікальним природним об’єктам, які існують або існували на території області — це заповідники, національні парки, річки, озера та ліси, унікальна флора та фауна регіону. 

Бабаки в Луганському заповіднику

Фотографія з Луганського природного заповідника, в якому до повномасштабного вторгнення жило багато бабаків. 

Народні ремесла та фольклор

Не менш важливою є тема, присвячена народним ремеслам: вишивці, гончарству, ткацтву, різьбі по дереву. Луганщина багата і на фольклор: пісні, танці, легенди, казки. Незважаючи на тотальну русифікацію, цей край має свою українську ідентичність та слобожанські творчі традиції, які варто зберігати та розповідати про них читачам.  

Сайт про Луганщину — це не просто веб-ресурс, це міст до пам'яті та майбутнього. Це можливість зберегти спадщину, підтримати людей, які постраждали від війни, і наблизити день, коли Луганщина знову стане вільною та процвітаючою.