Зеленський у Вашингтоні сказав, скільки Україні потрібно винищувачів F-16

Зеленський у Вашингтоні сказав, скільки Україні потрібно винищувачів F-16

Україна потребує 128 винищувачів F-16, щоб протистояти росії.

Про це президент Володимир Зеленський сказав під час відвідування Президентського фонду та Інституту Рональда Рейгана, відповідаючи на запитання ведучого телеканалу Fox News Брета Баєра.

«росія використовує 300 бойових літаків проти України. Нам потрібно щонайменше 128 літаків, щоб протистояти їм, і ці цифри відомі партнерам», – сказав він.

Зеленський також висловив сподівання, що американська політика щодо підтримки України в боротьбі з російською агресією не зміниться після президентських виборів у листопаді, і важливо, щоб це знав путін.

«Усе залежить лише від рішення американського народу, а не від однієї людини. путін завжди розраховує на те, щоб роз’єднати світ, роз’єднати США, роз’єднати країни Європи. Він боїться єдності», – зазначив президент.

Він подякував партнерам за рішення про посилення протиповітряної оборони України п’ятьма додатковими системами Patriot. Та зазначив, що таких засобів ППО потрібно більше, тому що Україна має велику територію, а росія застосовує та комбінує різні типи ракет і змінює тактику.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за кілька діб до саміту НАТО у Вашингтоні росія активно завдавала ударів по українським авіабазам. Аналітики вважають, що це пов'язано з майбутнім офіційним отриманням перших винищувачів F-16.