Німеччина розробляє план на випадок війни з рф

Німеччина розробляє план на випадок війни з рф

Бундесвер разом із союзниками по НАТО в рамках "Оперативного плану Німеччини" (OPLAN DEU) розробляє схему перекидання військових на схід Європи у разі можливого військового конфлікту альянсу з росією.

Про це пише DW з посиланням на Spiegel.

Так, при нападі рф на східний фланг НАТО через Німеччину протягом трьох-шести місяців необхідно буде перекинути до 800 тисяч солдатів альянсу, а також понад 200 тисяч одиниць різної техніки.

"Ключовою дорогою для військової колонни із заходом на схід стане автомагістраль А2, що йде від міста Оберхаузен у федеральну землю Північного Рейн-Вестфалії до кольцевої автодороги Берліна", - підкреслили у виданні.

Повідомляється, що Бундесвер, земельна влада і федеральний уряд продовжують роботу над цим секретним планом.

Зокрема, опрацьовується питання безпеки маршруту, його вузькі місця та альтернативи, можливості громадської інфраструктури для прийняття та обслуговування такої кількості техніки та людей.

"В якості "вузького місця" Der Spiegel називає міст Хоенварте через Ельбу на північ від Магдебурга довжиною майже 1200 метрів. У разі диверсії або ракетної атаки на нього A2 виявиться повністю паралізована", - розповіли у матеріалі.

Президент Федерального управління цивільного захисту та допомоги при стихійних лихах сказав, що у цих сценаріях про солдатів потрібно буде забити та розмістити під час їх транспортування, а для їх техніки потрібні енергія та інфраструктура.

Нагадаємо, що Німеччина розпочала підготовку до війни з рф.