Прокурори Офісу генпрокурора отримали $170 тис. хабаря за закриття кримінальної справи

Прокурори Офісу генпрокурора отримали $170 тис. хабаря за закриття кримінальної справи

САП та НАБУ викрили прокурорів відділу Офісу генерального прокурора на одержанні неправомірної вигоди.

Про це повідомляє пресслужба САП.

15 липня 2024 року за процесуального керівництва прокурора САП детективи НАБУ викрили на одержанні 170 тис. дол. США неправомірної вигоди прокурорів відділу Офісу Генерального прокурора.

Указані кошти прокурори одержали за прийняття рішення про закриття кримінального провадження.

Наразі одного з прокурорів затримали в рамках ст. 208 КПК України. Йому повідомили про підозру за ч. 4 ст. 368 КК України.

"Вирішується питання щодо повідомлення про підозру всім викритим особам та обрання їм запобіжних заходів", - зазначається у повідомленні.

Нагадаємо, 15 липня НАБУ і САП повідомили народному депутату Миколі Задорожньому про підозру. Слідство впевнене, що він у березні 2024 року "висловив прохання" голові сільської ради на Сумщині надати неправомірну вигоду за неперешкоджання у проведенні тендеру щодо ремонту водогону в Охтирському районі Сумської області.

Його "відкат", як з’ясували НАБУ і САП, становив 10% від загальної суми укладеного контракту, а ще 4 % призначались для місцевих правоохоронців, які за це не мали чинити перешкод в освоєнні виділених коштів. За даними слідства, йдеться загалом про суму 3,4 млн грн.