Рубіжанській лікарні допоможуть з поставкою медикаментів до Харкова

Рубіжанській лікарні допоможуть з поставкою медикаментів до Харкова

Координаційний гуманітарний центр та КНП "Рубіжанська центральна міська лікарня" Рубіжанської міської ради, яка перемістилася до Харкова через воєнні дії, підписали меморандум про співпрацю.

Про це йдеться на сторінці Центру у Facebook.

“Медичний відділ КГЦ підтримуватиме лікарню координацією поставок медикаментів, медичного обладнання, надаватиме необхідну інформацію стосовно потреб у медичних бригадах, а також допомагатиме в організації навчання та підвищення кваліфікації медичного персоналу для роботи в нових умовах. Завдяки цим заходам можна забезпечити безперервність надання високоякісних медичних послуг та підтримати Рубіжанську лікарню у її важливій місії”, – сказано у повідомленні.

У Центрі пояснили, що Рубіжанська лікарня через швидке просування окупаційних сил та зраду колишнього керівництва у 2022 році не змогла вивезти медичне обладнання, меблі та технічне оснащення. Тому розпочала свою роботу в новому місці практично з нуля, без приміщення та обладнання.

За короткий час роботи в Харкові лікарні знайшли приміщення для провадження медичної діяльності та закупили необхідне обладнання. Згодом відкрили поліклінічне відділення та розпочали надання амбулаторної реабілітаційної й паліативної медичної допомоги. Також створили мобільну медичну бригаду, яка надає спеціалізовану медичну допомогу в місцях компактного проживання внутрішньо переміщених осіб.

Нагадаємо, бригада лікарів КНП «Консультативно-діагностичний центр» Сєвєродонецької міської ради здійснила виїзні прийоми до двох населених пунктів Дніпропетровської області.