“Підвозять на старезних тракторах”, – Лисогор про якість води у Сєвєродонецькому районі

“Підвозять на старезних тракторах”, – Лисогор про якість води у Сєвєродонецькому районі

Російські окупанти пообіцяли відновити лисичанську й сєвєродонецьку лінію водопостачання, але жодної з цих обіцянок не виконали. Людям возять воду на старих тракторах.

Про це в ефірі “Першого” розповів керівник Луганської ОВА Артем Лисогор.

“Вода – це, напевно, найбільша проблема на Луганщині… Пообіцяв ворог, що буде відновлювати лисичанську й сєвєродонецьку лінію, поставить якісь газотурбінні засоби для подачі води, але жодної з цих обіцянок не виконано. Зараз є проблема по Сєвєродонецьку та Лисичанську – там вода більш-менш підвозиться, але якість…”, – сказав він.

За словами Лисогора, подекуди окупанти відновили свердловини: “подається вода, але ті міста, які є супутниками великих міст, то там дуже проблемна ситуація. Тому що вода або не підвозиться загалом (сказали: "або купуйте у магазинах, або беріть у криницях"). А там, де вода підвозиться, підвозиться на старезних тракторах зі старезними бочками. Тобто це навіть не технічна вода”.

Керівник Луганської ОВА також вважає такі дії окупантів щодо місцевого населення неприпустимими.

“У таку спеку, як на мене, це також питання геноциду нашого населення, бо у спеку за 40 градусів не підвозити воду – це перехід всіх можливих меж”, – зазначив він.

Нагадаємо, раніше Артем Лисогор повідомляв, що окупанти заявили про намір відновити водопостачання у Лисичанську. Однак за п’ять місяців нічого не зробили.