Відсьогодні виїхати за кордон без військово-облікового документа неможливо, - Держприкордонслужба

Відсьогодні виїхати за кордон без військово-облікового документа неможливо, - Держприкордонслужба

Відсьогодні, 17 липня, наявність військово-облікового документа під час перетинання кордону -  обов’язкова умова для всіх чоловіків віком від 18 до 60. На кордоні вже є десятки відмов, але зниження кількості перетинів не фіксується.

Про це розповів речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко, повідомляє LIGA.net.

Відтепер під час перетинання кордону на виїзд прикордонники перевіряють військово-облікові документи в усіх чоловіків віком від 18 до 60 років, зазначили в ДПСУ.

За словами Демченка, з початку запровадження цього нововведення на кордоні поки не фіксується зниження кількості перетинів, непорозумінь чи конфліктних ситуацій.

За його словами, переважна більшість чоловіків, які перетинали кордон, мали необхідні документи, хоча й були відмови в перетинанні кордону, але їх кількість незначна. Зокрема станом на 07:00 17 липня – не пропустили майже 40 людей.

"Водночас зазначу, що в попередні дні, до сьогоднішнього числа, загальна кількість відмов в перетині кордону на виїзд через невідповідність умов виїзду коливалася на рівні 170-200 осіб",- розповів він.

Нагадаємо, у Міноборони кажуть, що оштрафувати військовозобов'язаних українців за кордоном, які не оновили дані у встановлений термін до 16 липня, буде важко.