Правоохоронці перевірять інформацію про співпрацю з рф звільненого з полону військового

Правоохоронці перевірять інформацію про співпрацю з рф звільненого з полону військового

Колишній військовополонений Віктор "Лелека" Лахно заявив, що 17 липня обміняли військового Максима Бобилева, який, за його інформацією, співпрацював з росіянами у полоні.

Про це Лахно написав у своїй сторінці в Instagram.

"Бобилев Максим - був причетний до побитя бійців підрозділу ОЗСП "Азов". Приймав участь в "прийомках", співпрацював з адміністрацією.Відмовлявся від українського громадянства. Виявляв бажання для отримання громадянства рф. Інформацію я вже раніше передавав відповідним органам", - написав він.

В 35 ОБрМП заявили, що оприлюднена Лахном інформація перевіряється.

"У засобах масової інформації шириться новина про співпрацю з російськими загарбниками під час перебування у полоні одного зі звільнених сьогодні наших військовослужбовців. Офіційно повідомляємо, що інформація про цей факт зараз ретельно перевіряється. У разі підтвердження викладених у медіа фактів, будуть прийняті відповідні рішення у межах чинного законодавства", - йдеться в офіційній заяві.

Речник ГУР Андрій Юсов в ефірі Радіо Свобода сказав, що за цією історією слідкують: "Якщо є ті чи інші факти, які потребують і додаткової уваги, в тому числі, і з точки зору контррозвідувальних аспектів, тож така робота", – сказав він.