Російські ЗМІ обіцяють населенню, що рф зможе "знищити Україну" до 2034 року, - ISW

Російські ЗМІ обіцяють населенню, що рф зможе "знищити Україну" до 2034 року, - ISW

Російські державні ЗМІ опублікували коментарі заступника голови Ради безпеки росії Дмитра Медведєва і стверджували, що він сказав, що українська держава більше не буде існувати до 2034 року. Американський інститут війни (ISW) вважає це обіцянкою населенню.

Про це йдеться у звіті ISW.

У ньому пояснюється, що російські ЗМІ опублікували коментарі Медведєва в інтерв’ю російському виданню "Аргументы и факты" (АИФ) 17 липня, але викривили його фразу. 

Медведєв стверджував, що "не дарма" генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг припустив, що Україна може приєднатися до альянсу протягом наступних десяти років, зробивши висновок, що Україна "ніколи" не приєднається до НАТО, тому що керівництво НАТО зміниться до 2034 року і тому, що "цілком можливо, що сумнозвісна країна 404 [принизливе використання 404 комп’ютерний код "помилки", який має на увазі, що Україна не є справжньою державою] також не існуватиме". 

"Примітно, що Медведєв прямо не сказав, що Україна припинить своє існування до 2034 року — скоріше, це був побічний наслідок його заяв, — але російські ЗМІ, зокрема кремлівський інформаційний канал ТАСС, негайно почали публікувати статті із заголовками на кшталт "Медведєв визнав, що У 2034 році України не буде" та "Медвєдєв передбачив зникнення України до 2034 року", - зауважує ISW.

ISW вважає, що те, як зараз російські ЗМІ редагують заяви Медведєва, має кілька наслідків:

  • Перш за все, явне припущення про те, що росія зможе "знищити Україну" до 2034 року, є обіцянкою російській громадськості, що росія зможе виграти війну та досягти своєї мети знищити українську державність протягом десяти років. Це створює ретельні інформаційні умови та суспільні очікування щодо війни, яка триватиме ще десятиліття, але яка завершиться бажаною "перемогою" росії.
  • Цей російський наратив також прямо й рішуче підриває окремі спроби окремих кремлівських чиновників припустити, що росія готова "вести переговори" про "мир" з Україною, і далі підкреслює, що єдиним бажаним для Кремля кінцевим станом війни є повне знищення української держави і народу. Президент росії володимир путін ретельно сформулював свої цілі щодо війни як такої та вимагав, щоб українські сили вийшли з території, яку російські сили не контролюють, як передумову для будь-яких "мирних" переговорів, як раніше оцінювало ISW. 

"Ні Україна, ні Захід не можуть розраховувати на переговори з росією на російських умовах, якщо російські умови базуються на викоріненні України та її народу в найближчі десять років", - наголошує ISW.