В Україні визнали критично важливими понад 700 підприємств, які можуть бронювати працівників

В Україні визнали критично важливими понад 700 підприємств, які можуть бронювати працівників

Міністерство економіки визнало критично важливими понад 700 підприємств, установ і організацій, вони можуть забронювати працівників від мобілізації.

Про це повідомив в інтервʼю Forbes Ukraine заступник міністра економіки Віталій Кіндратів. За його словами, загальна кількість компаній ще підраховується.

За словами заступника міністра економіки, статус критично важливого підприємство отримує на рік. Наразі Єдиний перелік критично важливих підприємств ще формується і цей процес курує Мінцифри, додав Кіндратів.

Компанії, які ще не мають статусу критично важливих можуть подати заявку до міністерства на його отримання. Мінекономіки проводить засідання відповідної комісії з визначення критичної важливості щосереди, на кожному розглядається не менше 20 заяв. Відповідь щодо статусу компанія отримує протягом 10 днів. 

Нагадаємо, з 17 липня в Дії запрацювало електронне бронювання. Відтепер керівники критично важливих підприємств та підприємств, що забезпечують потреби Сил оборони можуть забронювати співробітників через портал Дія.

Крім того, у Верховній Раді розробляють законопроєкт щодо запровадження економічної мобілізації паралельно з економічним бронюванням.