“Натиск і сила противника була в десятки разів більша та сильніша”, – військовий про оборону Сєвєродонецька

“Натиск і сила противника була в десятки разів більша і сильніша”, – військовий про оборону Сєвєродонецька

У 2022 році по Сєвєродонецьку російські війська вели обстріли з “Градів”, атакували літаками та іншими видами озброєння. Український військовий Іван з позивним “Санта” розповів, що сили противника були набагато сильніші.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу “Антена”.

“Натиск і сила противника була в десятки разів більша та сильніша. Там така сила була, я розумів, що ми з нею не впораємося”, – сказав він.

Іван згадав, як у дні оборони кожні дві-три години у Сєвєродонецьк залітав ворожий літак і “працював” по місту по квадратах. Наприклад, військові потрапили під обстріл, коли авіація окупантів скинула на місто касетний боєприпас. Він “прилетів” у п’ятиповерхівку, де знаходилося кафе “Суліко”.

Одного дня комбат отримав поранення, тож військові вирішили евакуйовуватися до Лисичанська. Там вони обороняли берег Сіверського Дінця, але ворог їх обійшов, тож довелося покинути місто. Оборона тривала приблизно 1,5 місяця.

“Дуже важко дивитися, як великі міста падають у тебе на очах, як ми здаємо території, як вони розбиваються, неймовірно сумно”, – поділився військовий.

Нагадаємо, раніше франківець Михайло Лука з позивним "Магнат" розповів, як обороняв Сєвєродонецьк та Лисичанськ.