Керівниці луганського Червоного Хреста вручили нагороду «За сприяння Відродженню Луганщини»

Керівниці луганського Червоного Хреста вручили нагороду «За сприяння Відродженню Луганщини»

Керівник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор вручив знак «За сприяння Відродженню Луганщини» голові Луганської обласної організації Товариства Червоного Хреста України Ользі Кудаєвій, яка 38 років присвятила допомозі луганчанам.

Про це повідомляє Луганська ОВА.

«Ольга Кудаєва з 2014 року підтримує луганчан, які опинилися у скрутному становищі через війну, а до цього вже багато років займалася благодійністю. На початку 2022 року завдяки роботі Ольги та її команди, було організовано видачу гуманітарної допомоги у Сєвєродонецьку, Рубіжному, Лисичанську», – йдеться у повідомленні.

За інформацією ЛОВА, сьогодні обласна організація Товариства Червоного Хреста України допомагає мешканцям деокупованих територій Луганщини. Також волонтери надають гуманітарну допомогу луганчанам по всій країні. Продовжують доглядати за понад 100 людьми похилого віку, які перемістилися на території, підконтрольні уряду України. Допомагають із забезпеченням генераторами громади області.

А також впроваджують програму «Розшук», за якою отримали вже 687 заяв від луганчан, які розшукують своїх рідних та близьких. 45 осіб вдалося повернути з полону, встановили дані про смерть 33 людей.

Наразі в обласній організації Товариства Червоного Хреста України залишається лише троє працівників.

Нагадаємо, Червоний Хрест передав генератори двом громадам Луганщини.