Після розмови з Зеленським Трамп знову заявив, що закінчить війну

Після розмови з Зеленським Трамп знову заявив, що закінчить війну

Експрезидент США та водночас кандидат у президенти Сполучених Штатів від Республіканської партії Дональд Трамп після розмови з президентом України Володимиром Зеленським повторив, що хоче "принести мир у світ", змусивши Україну та росію домовитися про угоду.

Про це Трамп написав у своїй соцмережі TruthSocial.

Зокрема політик назвав розмову "дуже хорошою".

Також він згадав, що Зеленський вітав його з номінацією та засудив замах на нього.

"Ціную, що президент Зеленський сконтактував зі мною, оскільки як, як наступний президент Сполучених Штатів, принесу у світ мир і закінчу війну, яка забрала стільки життів і зруйнувала долі стількох невинних родин", - заявив Трамп.

На його думку, обидві сторони зможуть зустрітися і домовитися про угоду, яка припинить бойові дії та прокладе шлях до процвітання".

Сам Зеленський підтвердив, що привітав його з номінацією від Республіканської партії та засудив жахливий замах у Пенсильванії.

"Побажав сил та абсолютної безпеки надалі", - уточнив глава української держави.

Він також написав, що відзначив життєву важливість двопартійної та двопалатної американської підтримки для захисту свободи й незалежності нашої держави.

"Україна завжди буде вдячною США за допомогу в зміцненні нашої можливості протистояти російському терору. Російські удари по наших містах і селах тривають щодня", - нагадав Зеленський.

Він повідомив, що вони домовились із президентом Трампом обговорити під час особистої зустрічі, які саме кроки можуть зробити мир чесним і справді тривалим.

Нагадаємо, що Зеленський назвав умову, за якої Україна погодиться на дипломатичне врегулювання війни з рф.