Україна погодиться на дипломатичне врегулювання війни з рф: Зеленський назвав умову

Зеленський назвав умову, за якої Україна погодиться на дипломатичне врегулювання війни з рф

Президент Володимир Зеленський каже, що дипломатія може допомогти Україні закінчити війну з рф.

Про це він заявив в інтерв’ю ВВС у Лондоні, зазначивши також, що готовий працювати з будь-ким, хто перебуває при владі в США.

На думку Зеленського, світ повинен буде чинити тиск на росію, щоб переконати її сісти за стіл і розглянути можливість припинення війни.

"Це не означає, що всі території відвойовуються силою. Я думаю, що сила дипломатії може допомогти", – сказав він, додавши, що слабша росія на полі бою поставить Україну на сильнішу позицію за столом переговорів. "Здійснюючи тиск на росію, я вважаю, що можна погодитися на дипломатичне врегулювання", - сказав Зеленський.

Нагадаємо, два ключових радника Дональда Трампа представили йому план припинення війни росії в Україні, який передбачає, що Україна отримає більше американської зброї, лише якщо ввійде на мирні переговори з рф.

За цим планом, Сполучені Штати водночас попередять Москву, що будь-яка відмова від переговорів призведе до посилення підтримки України з боку США. Під час мирних переговорів передбачається припинення вогню "на основі переважаючих ліній бойових дій".

Читайте також: Washington Post пояснив, чому Трамп зневажає Україну: "Маринувався у супі російської пропаганди"