Під час вбивства Фаріон більшість камер у мікрорайоні не працювали – нардеп

Під час вбивства Фаріон більшість камер у мікрорайоні не працювали – нардеп

У мікрорайоні Львова, де стався замах на професорку Львівської політехніки Ірину Фаріон, не було світла. Тому більшість камер, що там знаходяться, не працювали.

Про це повідомив депутат Львівської міської ради Ігор Зінкевич в ефірі телеканалу Київ24.

"Так сталося, що ми з Іриною Дмитрівною були сусідами. Жили через дім. Часто зустрічалися на вулиці, часто спілкувалися. Ситуація, яка відбулася… люди говорять, що була без глушника використана зброя. Фактично весь мікрорайон одразу став на вуха, і через 5 хвилин я був на місці. Правоохоронні органи та "швидка" на той момент вже були на місці", - розповів Зінкевич.

Він додав, що вважає свій мікрорайон досить непоганим, тому що є й програма щодо фінансування ОСББ по встановленню відеонагляду.

"Ми фактично дуже зараз гарно працюємо і встановлюємо дуже багато відеокамер, але є "на жаль". "На жаль" є в тому, що на той момент, коли відбувся постріл, коли відбулося вбивство, не було світла в мікрорайоні", - заявив нардеп.

Він додав, що це питання пробували напрацьовувати, у кого були камери, які працювали на акумуляторах.

"У нас дійсно є деяка інформація, зібрана з голів ОСББ з відеонагляду, яка передається правоохоронним органам. На жаль, не так, як хотілося, бо з виключенням світла ми це не передбачили, але інформація надається", - зазначив Ігор Зінкевич.

Нагадаємо, що Клименко зробив заяву про загибель Фаріон.