5 бойових «бандеромобілів» для прикордонників півдня передали луганчани

 5 бойових «бандеромобілів» для прикордонників півдня передали луганчани

5 пікапів, обладнаних турелями для великокаліберних кулеметів з тепловізійними прицілами та лазерними указками для боротьби з повітряними цілями противника, передали прикордонникам Благодійний Фонд Сергія Гайдая разом з Полянською (Закарпаття) командою майстрів.

Про це на своїй сторінці написав ексочільник Луганщини Сергій Гайдай.

«Майже два місяці ми працювали над цим «проєктом». І от нарешті 5 пікапів, обладнаних турелями для великокаліберних кулеметів з тепловізійними прицілами та лазерними указками для боротьби з повітряними цілями противника, вже у наших захисників-прикордонників», - повідомив Гайдай.

Тепер 5 вогневих груп мають «обладнання», аби «ловити» ворожих шахедів - дрони, які не дають нормального життя мешканцям півдня України. Благодійний Фонд Сергія Гайдая разом з Полянською (Закарпаття) командою майстрів почали роботи над установками у травні, хлопці варили конструкції, фонд закупив необхідні військові «деталі».

«Але в процесі ми зрозуміли, що аби «проєкт» виглядав завершеним, варто подбати про мобільність. І за підтримки справжніх друзів України Blue / Yellow for Ukraine закупили 5 пікапів. Литовські машини привезли з закордону з допомогою закарпатця Івана Романюка. Всі автівки технічно «здорові». Трохи естетичної роботи та готово. Доукомплектували пікапи чохлами на турелі, кікіморами, маскувальними сітками від Лидия Галкина. Юрій Гуледза та Георгій Горват допомогли залити повні баки палива - і от машини вже на місці призначення і вже були на своєму першому чергуванні», - розповів Гайдай.

Нагадаємо, прикордонникам Луганського загону передали вантажівки.