Залужний назвав те, що стане вирішальним у війні: "Інакше ми всі загинемо"

Залужний назвав те, що стане вирішальним у війні: "Інакше ми всі загинемо"

Посол України в Великій Британії, колишній головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний вважає, що розпочався новий етап у формах і способах воєнних дій. І технології найімовірніше, стануть вирішальними в цій війні.

Про це Залужний сказав під час виступу The Royal United Services Institute (RUSI), повідомляє УП.

"Хто швидше оволодіє цими технологіями – демократичний світ чи світ тиранії, буде залежати саме від нас", - сказав він, зазначаючи, що саме технології стануть основою глобальної безпеки майбутнього.

"Сьогодні як ніколи саме в Україні знаходять шляхи для виживання та створюють технології. Але через зрозумілі причини не можуть їх масштабувати. З іншого боку, в наших партнерів є ресурси, але немає прикладного й практичного поля, щоб їх випробовувати. Тільки разом ми зможемо ефективно використати ресурс, адже час вже працює не на нас", - вважає Залужний.

Він впевнений, що  саме технології мають забезпечити стійкість української нації.

Разом із цим Залужний не вважає, що російсько-українська війна є війною майбутнього.

"Вона є лише війною перехідного періоду. Але саме наша війна формує нові правила", - зазначив він.

"Дотримання вчорашніх правил війни не приведе до успіхів сьогодні або завтра. Саме усвідомлення цього може врятувати багато життів. Ми мусимо почати боротися з наслідками нових правил війни". Ця цитата взята мною в американського генерала у відставці Стенлі Мак-Крістала. А далі в нього були такі слова: "Інакше всі ми залишимося далеко позаду". Але я б сказав категоричніше: інакше ми всі загинемо", - підсумував Залужний.