ЛОВА: У Лисичанську російську пенсію оформлюють рік, обіцяні окупантами пільги по платіжках не спрацювали

ЛОВА: У Лисичанську російську пенсію оформлюють рік, обіцяні окупантами пільги по платіжках не спрацювали

В окупованому Лисичанську оформлення російської пенсії займає рік. Жителям самопроголошеної “лнр” не погасять заборгованість за понаднормове нарахування при користуванні світлом та газом.

Про це йдеться у зведенні Луганської ОВА.

За інформацією ЛОВА, лисичани, які залишилися в окупованому місті, невдоволені роботою російського пенсійного фонду. Через відсутність зв’язку та інтернету там неможливо впровадити електронну чергу. Паперові талони на прийом розібрали на місяць наперед.

“Документи приймають, але їхній розгляд, за виключенням окремих справ, займає до року. Повторне потрапляння до спеціалістів розв'язання питання не прискорює”, – розповіли у ЛОВА.

Також повідомляється, що минулого року тисячі жителів самопроголошеної “лнр” отримали платіжки з понаднормовими нарахуваннями за користування електроенергією та природним газом. У них загарбники не врахували пільги, обіцяні для деяких населених пунктів поблизу лінії фронту.

“Дехто сплатив ці суми, дехто – ні. В обох випадках нарахування за понад сім місяців року не анулюють. Таке рішення нещодавно ухвалене “урядом лнр”. Гроші залишаться у постачальника як оплата за користування послугами у майбутньому. Тарифи з 1 липня на окупованій Луганщині вже підняли”, – зауважили в обласній адміністрації.

Нагадаємо, в окупованому Сєвєродонецьку людей шокували платіжки за електроенергію.