Ужгородський суд дав 10 років тюрми пособнику окупантів з Кремінського автодору

Ужгородський суд дав 10 років тюрми пособнику окупантів з Кремінського автодору

За матеріалами СБУ до 10 років тюрми за пособництво агресору заочно засудили колишнього керівника Кремінської філії ДП “Луганський облавтодор”.

Про це повідомляє 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях - м. Сєвєродонецьк

Як встановило слідство, начальник структурного підрозділу держпідприємства Олександр Мацегора не виконав наказ керівництва про зупинення господарської діяльності, консервацію техніки та недопущення її використання загарбниками. Він залишився у захопленій ворогом Кремінній та почав співпрацювати з ворогом.

Фігурант отримав від загарбників посаду начальника “філії “Кремінський райавтодор “дуп лнр Луганський автодор”.  Влітку 2022 року він провів там інвентаризацію, передав активи окупаційній адміністрації “лнр” та продовжив керувати транспортним підприємством в інтересах окупантів.

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області визнав чоловіка винним у пособництві державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України) та заочно засудив до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Правопорушник перебуває у розшуку. Початок відбування покарання обчислюватиметься з дати затримання.

Оперативні та слідчі заходи проводили співробітники ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях у взаємодії з УСБУ у Закарпатській області за процесуального керівництва обласних прокуратур.

Нагадаємо, cудитимуть окупаційну посадовицю, яка допомагає росіянам поширювати пропаганду на Луганщині/