ЄС може створити для українських чоловіків такі умови, що вони повернуться в Україну, - глава МЗС Польщі

ЄС може створити для українських чоловіків такі умови, що вони повернуться в Україну, - глава МЗС Польщі

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський вважає, що у ЄС гіпотетично можна створити такі умови перебування для українських чоловіків, які змусять їх повернутися в Україну та стати на її захист.

Про це він заявив в інтерв'ю RMF24.

Сікорський підкреслив, що дискусія щодо екстрадиції в Україну осіб, які ухиляються від виконання службових обов'язків, ведеться на рівні Європейського Союзу. "Тут можна поставити такі умови перебування українців у ЄС, які стимулюватимуть їх виконувати свій обов’язок із захисту Батьківщини", - зазначив міністр.

Він додав, що у країнах ЄС є "сотні тисяч" потенційних призовників, які зобов'язані захищати свою батьківщину, і Польща знаходиться в авангарді допомоги Україні у підготовці цих людей до військової служби.

Нагадаємо, у Німеччині закликали скасувати соціальну підтримку та статус захисту для українських чоловіків призовного віку.

Головний радник президента Литви Гітанаса Науседи з питань нацбезпеки Кястутіс Будрис каже, що Литва була б готова допомогти Україні повернути в країну чоловіків мобілізаційного віку, якби Київ побачив у цьому потребу.