Підозрюваного у вбивстві Фаріон затримали у Дніпрі, йому 18 років: усі подробиці (ФОТО)

Підозрюваного у вбивстві Фаріон затримали у Дніпрі, йому 18 років

У Дніпрі затримали 18-річного підозрюваного у вбивстві мовознавиці Ірини Фаріон.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський.

Йому про це доповів міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.

"Операція із затримання була дуже непростою. Протягом цих днів над розкриттям убивства працювали сотні фахівців Національної поліції України, СБУ та інших служб", - додав Зеленський.

"Затримано 18-річного хлопця. Тривають необхідні слідчі дії та експертизи. Доручив міністру внутрішніх справ представити суспільству всі деталі", - зазначив він.

Клименко розповів, що є достатньо доказів стверджувати, що саме затриманий стріляв у Фаріон. 

"Врешті підозрюваного вистежили. Встановили особу. Маючи його фото, це була справа часу: смарт-камери відеоспостереження зловили його всюди. Ідентифікація зловмисника та його затримання - кропіткий процес, який вимагав найвищого професіоналізму, витримки та дисципліни, щоб не зробити жодної помилки", - повідомив Клименко.

Затриманому дійсно 18 років, він мешканець Дніпра. За даними Клименка, під час підготовки до злочину він орендував щонайменше три квартири у Львові.

"Зараз затриманий в руках поліції. Важливо дізнатися всі деталі. Наразі слідство схиляється до думки, що стрілець - лише виконавець", - вважає Клименко.  

Нагадаємо, 19 липня екснардепка та мовознавиця Ірина Фаріон померла у лікарні після замаху у Львові.

25 липня російські Телеграм-канали опублікували заяву неонацистів NS/WP, які стверджують, що Фаріон убив "автономний соратник" і опублікували відео, на якому кричить жінка. Українська поліція перевіряє запис.