15 років за ґратами. Правоохоронниця з Луганщини отримала вирок суду

15 років за ґратами. Правоохоронниця з Луганщини отримала вирок суду

15 років за ґратами після затримання проведе  правоохоронниця зі Старобільську Луганської області. Їй призначено покарання за ч. 2 ст. 111 КК України.

Про це повідомляє пресслужба ДБР. 

У березні 2022 року жінка одразу пішла на співпрацю із загарбниками та очолила відділ кадрів «Старобільського рввс мвс лнр». Своїм колегам обвинувачена пропонувала слідувати її прикладу та почати служити окупантам. Наразі її оголосили у розшук.

До суду направили також обвинувачення щодо трьох колишніх правоохоронців з Донецької та Луганської областей, які після російського повномасштабного вторгнення перейшли на бік ворога.

Один із фігурантів отримав посаду «оперуповноваженого» в незаконному правоохоронному органі «управління економічної безпеки та протидії корупції відділу мвс «Новопсковський», другий – «інспектора» у «відділі даі» в Маріуполі, третій – «оперуповноваженого відділу карного розшуку» в Новоайдарі.

Вони обвинувачуються у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

У державній зраді підозрюються також  троє правоохоронців з Луганщини, які працевлаштувалися до окупаційної поліції та прокуратури (ч. 2 ст. 111 КК України).

Навесні 2022 року начальник чергової частини одного з правоохоронних органів Старобільського району та його підлеглий залишилися на тимчасово окупованій території.

Колишній керівник чергової частини перекваліфікувався на «прокурора прокуратури Міловського району генеральної прокуратури лнр», а його підлеглий став «народним поліцейським» у так званому «Міловському рввс мвс лнр».

Ще один фігурант перебував на посаді начальника сектору правоохоронного органу. Він також зрадив присязі та розпочав службу у так званому «Марківському рввс мвс лнр».

Нагадаємо, що санкції статей державної зради та колабораціонізму можуть передбачати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 років до довічного ув’язнення з конфіскацією майна.

Як повідомлялось, за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури повідомили про підозру трьом правоохоронцям за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).