Виплати ВПО: чи розширять перелік отримувачів

Виплати ВПО: чи розширять перелік отримувачів

За липень державну допомогу на проживання отримали більш ніж 1,2 мільйона внутрішніх переселенців на загальну суму понад 2,8 мільярда гривень. При цьому парламентська ТСК наполягає на збільшенні отримувачів такої допомоги.

Про це повідомляє Мінреінтеграції та голова Спеціальної комісії з питань захисту ВПО Павло Фролов.

За даними Мінреінтеграції, виплати ВПО у другому періоді липня профінансували на загальну суму понад 90 мільйонів гривень. Ці кошти спрямували на більш ніж 12 тисяч особових рахунків внутрішньо переміщених осіб. Серед них і ті внутрішні переселенці, яким не надійшла призначена державна грошова допомога на проживання у першому виплатному періоді липня.

За словами Фролова, ТСК вітає рішення про продовження виплат переселенцям: “На сьогодні кількість ВПО, які отримують виплати на проживання, становить вже 1,1 млн, і це значно краще, ніж 700 тисяч у березні”.

Також він зазначив, що Комісія неодноразово намагалася включити до розгляду парламенту законопроєкт 10382 про виплату допомоги на проживання за справедливими критеріями, який “сприятиме вирішенню цієї проблеми, зверталась до керівництва парламенту та фракцій і груп, але наразі просування по нашій ініціативі немає”.

“Парламентська ТСК продовжить тиснути на урядовців задля збільшення отримувачів такої допомоги”, – підкреслив Фролов.

Нагадаємо, раніше віцепрем'єр-міністрка Ірина Верещук повідомляла, що посадовці прийняли рішення з 1 вересня продовжити на пів року виплати людям з числа ВПО, які до цього їх отримували.