Підозру отримала власниця фірми з Луганщини, яка вивезла до рф пшениці на понад 5 мільйонів рублів

Підозру отримала власниця фірми з Луганщини, яка вивезла до рф пшениці на понад 5 мільйонів рублів

Слідчі Служби безпеки повідомили про підозру власниці агропромислового підприємства з Луганської області, яка провадить господарську діяльність у взаємодії з державою агресоркою, і причетна до незаконного вивезення українського зерна до рф.

Про це повідомляє 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях - м. Сєвєродонецьк.

До повномасштабного російського вторгнення сільськогосподарське підприємство на території Біловодської громади називалося «Незалежність». Утім, улітку 2022 року фермерка перереєструвала його в окупаційних структурах під новою назвою «Независимость».

«Користуючись тим, що її родич на той час обіймав посаду «міністра сільського господарства і продовольства лнр», підприємиця отримала дозвільні документи, необхідні для вивезення агропродукції до країн так званого «Таможенного союза», – пояснили в СБУ.

Правоохоронці задокументували, що лише у серпні-вересні 2023 року вона незаконно вивезла на адресу фірми в ростовській області рф пшеницю на суму понад 5,5 мільйонів російських рублів (2,6 мільйона гривень).

За інформацією СБУ, фермерське господарство регулярно сплачує окупантам податки в російських рублях.

Тривають слідчі дії за ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

Досудове розслідування проводить ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

Нагадаємо, за колабораціонізм судитимуть керівницю ПАО «Луганск-Нива» та ексдепутата Луганської міськради.