Венс, якого Трамп бачить віцепрезидентом, зробив заяву про переговори з путіним і мир в Україні

Венс, якого Трамп бачить віцепрезидентом, зробив заяву про переговори з путіним і мир в Україні

Напарник Дональда Трампа у президентських перегонах, кандидат у віцепрезиденти сенатор Джей Ді Венс заявив, що “потрібно вірити у мир і потрібно принести мир в цей регіон світу”.

Він прокоментував питання війни в Україні під час передвиборчого заходу у Філадельфії 6 серпня, пише "Голос Америки".

Венс також підкреслив, посилаючись на неназвані звіти, що “українцям не вистачає військових, які можуть воювати”, а також повторив тезу Дональда Трампа, що Росія б ніколи не вторглась в Україну, якби той був президентом.

“І якщо ви хочете принести мир в цей регіон, вам потрібен перемовник, якого володимир путін поважає. Чи тут хтось такий є? Очевидно, ми зараз - серед упередженої публіки, але чи хтось тут вважає, що путін поважає Камалу Гарріс? Вона всіх вас боїться. І вона точно не зможе сісти в аудиторії з володимиром путіним та просувати прийнятний мир”, – заявив Венс.

Кандидат у віцепрезиденти від Республіканської партії також виклав своє бачення зовнішньої політики США, відповідно до якого на чолі держави має бути людина, яка “розуміє дипломатію, яка розуміє, що Америка має важелі перемовин, через які в якихось місцях можна відключити енергію чи перекрити доступ до неї там, де є погані хлопці, які відповідають за енергетичну політику”.

Нагадаємо, Європа відреагувала на вибір Дональда Трампа сенатора Огайо Джей Ді Венса своїм напарником - можливим віцепрезидентом США. "Це катастрофа для України", - слова одного високопоставленого чиновника ЄС, які цитує Politico.

Венс чітко висловив свою точку зору щодо України, нагадує видання. У 2022 році в інтерв’ю Стіву Беннону він сказав : "Мушу бути з вами чесним, мені все одно, що станеться з Україною так чи інакше".

6 серпня кандидатка у президенти США від Демократичної партії Камалла Гарріс назвала свого напарника і ймовірного віцепрезидента. Ним став губернатор штату Міннесота Тім Волц, який підтримував Україну з перших днів повномасштабного вторгнення росії.