Напарник Трампа Венс "описав свою неприязнь до українського уряду": WP опублікував переписку

WP опублікував переписку напарника Трампа Венса: "Я навіть не буду приймати дзвінки з України"

The Washington Post отримав переписку напарника Дональда Трампа у президентських перегонах, кандидата у віцепрезиденти сенатор Джей Ді Венса, у якій він зневажливо висловлюється про українську владу.

WP зазначає, що Венс переписувався із Чарльзом Джонсоном - блогером та підприємцем, який завзято пропагує "праві теорії змови".

"Їхнє листування протягом наступних 20 місяців — що охоплює кілька тижнів до того, як колишній президент Дональд Трамп обрав Венса своїм напарником — дає уявлення про відкриті роздуми кандидата у віце-президенти від Республіканської партії, які часто збігаються з його публічними висловлюваннями, але тут використовується багато менше полірування та більше ненормативної лексики", - зазначає видання.

В одній з переписок Венс "описав свою неприязнь до українського уряду та відмову розглядати його прохання про допомогу США".

"Чувак, я навіть не буду приймати дзвінки з України", — сказав він Джонсону в жовтні, приблизно через три тижні після того, як республіканці в Палаті представників заблокували додаткову допомогу, щоб допомогти Києву відбити російське вторгнення. "Двоє високопоставлених хлопців зв'язалися зі мною. Керівник їхньої розвідки. І голова ВПС. Скиглили про F16", - цитує WP слова Венса.

Відповідаючи на питання WP про його листування з Джонсоном, прессекретар Венса Вільям Мартін сказав, що вони ніколи не були близькі і не поділяють одну політику. "Чак Джонсон надіслав Джей Ді Венсу спам", — сказав Мартін. Джей-Ді зазвичай ігнорував його, але час від часу відповідав на те, що він говорив".

Нагадаємо, нещодавно Венс щодо війни в Україні заявив, що “потрібно вірити у мир і потрібно принести мир в цей регіон світу”.