В Офісі президента назвали причину ескалації у Курській області

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк назвав причини ескалації бойових дій у Курській області рф.

Про це він написав у своєму Telegram. 

"Причина будь-якої ескалації, обстрілів, бойових дій, вимушених евакуацій, руйнування звичних форматів життя, зокрема й на території самої росії, включно з Курською та Білгородською областями, лише одна: сам факт безумовної агресії росії – її спроба захопити чужі території та зневага до норм міжнародного права, які чітко фіксують принципи суверенітету й територіальної цілісності", - підкреслив Подоляк.

Він зазначив, що "автор концепції саморуйнування росії теж добре відомий: суб’єкт путін".

"Тому висновки абсолютно очевидні… росія незмінно вважала, що на неї заборонні норми права не поширюються й тому вона має змогу безкарно атакувати території країн-сусідів і лицемірно вимагати… недоторканності своїх територій. Але війна – це ж бо війна, у якої свої правила і в якій агресор завжди пожинає відповідні плоди", - підкреслив Подоляк.

Нагадаємо, на ранок 7 серпня російські ЗМІ та пропагандистські пабліки стверджували, що ЗСУ зайняли кілька сіл у Курській області після прориву кордону, називаючи цифру від трьох до 11 населених пунктів.

Російський диктатор володимир путін ввечері того дня вперше прокоментував бойові дії в Курській області. Він поскаржився, що "київський режим" веде "невиборчу стрілянину з різних видів зброї, у тому числі ракетної, по цивільних будівлях, житлових будинках, машинах швидкої допомоги".

Вранці 8 серпня німецька газета Bild написала, що ЗСУ підійшли до райцентру Суджа в Курській області, американське видання WSJ аналізує можливу мету операції.