Bild пише, що ЗСУ підійшли до райцентру Суджа в Курській області, WSJ аналізує мету операції

Bild пише, що ЗСУ підійшли до райцентру Суджа в Курській області, WSJ аналізує мету операції

Німецька газета Bild пише, що ЗСУ підійшли до райцентру Суджа в Курській області, американське видання WSJ аналізує можливу мету операції.

Українські війська продовжують просування вглиб території рф у Курській області, зазначає Bild.

За даними видання, ЗСУ рухаються від держкордону вздовж автодороги 38К-004, і там взяті невеликі села Гоголівка та Рубанщина.

"ЗСУ вийшли на околиці міста Суджа – центру однойменного району. Українська армія захопила село Рубанщина і зараз знаходиться як мінімум за 2 км на північний захід від міста Суджа в Курській області, це візуально підтверджується [кадрами з місця боїв]", - повідомляє експерт Bild з аналізу відкритих даних Юліан Репке.

Українська влада і Генштаб ЗСУ третій день ніяк не коментують інформацію, яка надходить по темі Курської області.

WSJ описує цю операцію як "більш серйозне вторгнення, ніж попередні транскордонні рейди", маючи на увазі дії легіону "Свобода росії" і РДК.

За словами одного з американських чиновників, ім'я якого у статті не називається, за початковими оцінками США прорив кордону міг бути відповіддю на російські транскордонні атаки України з Курської області.

Науковий співробітник Королівського Об'єднаного інституту оборонних досліджень Нік Рейнольдс вважає, що для України неможливо відкрити другий фронт, оскільки ЗСУ потрібно стабілізувати лінію фронту на Донбасі. 

Але раптовий наступ також може дати змогу українській армії завадити логістичним лініям армії рф, які забезпечують постачання її військ на Харківському напрямку. "Це також демонструє, що Україна ще не відмовилася від транскордонних рейдів, і що росія не може спокійно сидіти на власній території", - додав Рейнольдс.

Мета операції також може полягати у тому, зазначає WSJ, що росія відтягне сили з ділянок фронту на сході України, послабивши тамтешній тиск на українські війська.

Старший науковий співробітник Інституту досліджень зовнішньої політики Роб Лі зауважив, що пои незрозуміло, чи зможе ця операція "змусити росію перекинути підрозділи з Донбасу до російського кордону, оскільки росіяни вже мають сили та засоби, розгорнуті поблизу ділянки Курського прориву, уздовж кордону з Харківською областю, які вони можуть передислокувати замість того, щоб виводити війська з Донбасу".