ЛОВА: на Луганщині забиратимуть паспорт рф за відмову стати на військовий облік

ЛОВА: на Луганщині забиратимуть паспорт рф за відмову стати на військовий облік, у Лисичанську два роки живуть без комунікацій

За відмову стати на військовий облік у самопроголошеній «лнр» забиратимуть російський паспорт. Без світла та води понад два роки живуть мешканці одного з районів Лисичанська.

Про це йдеться у зведенні Луганської ОВА.

Уже підписали ухвалений у кремлі закон про позбавлення нещодавно набутого громадянства рф за відмову стати на військовий облік. Це стосується передусім жителів окупованих росією територій.

«Письмової відмови не потребують – достатньо виявити при перевірці відсутність свіжої позначки військкомату про взяття на облік. Водночас у регіонах рф таке порушення карається звичайним штрафом», – сказано у повідомленні.

Також у ЛОВА зазначили, що в Лисичанську окупанти понад два роки обіцяють відновити об’єкти інфраструктури, подати воду, світло та опалення.

«Не покращилося в них життя і з приходом «шефів» із татарстану. Лисичани, що живуть в районі склозаводу, досі не мають централізованої подачі води та електроенергії. Упродовж двох осінньо-зимових періодів радіатори теж залишалися холодними», – підсумували у ЛОВА.

Нагадаємо, з 1 січня 2025 року особи з паспортами громадянина України або самопроголошених “лнр” чи “днр” зможуть перебувати на території рф відповідно до вимог, що висуваються до іноземних громадян та осіб без громадянства.