Уряд Британії не дав Україні дозволу використовувати ракети Storm Shadow в Курській області, - The Telegraph

Уряд Британії не дав Україні дозволу використовувати ракети Storm Shadow в Курській області, - The Telegraph

Уряд Великої Британії не дав Україні схвалення на використання ракет Storm Shadow в рамках наступу на Курськ.

Про це пише The Telegraph з посиланням на свої джерела в британському уряді.

Видання зазначає, що у той час як російські війська почали контратаки на Курській лінії фронту, президент України Володимир Зеленський сказав, що він "знову благає західних союзників дозволити використовувати ракети великої дальності глибоко в росії".

За його словами, він доручив представникам оборони та дипломатам "представити перелік необхідних дій з нашого боку для отримання дозволу від наших партнерів на використання зброї далекого радіусу дії для захисту нашої території".

"The Telegraph повідомляє, що уряд Великої Британії не дав Україні схвалення на використання ракет Storm Shadow в рамках наступу на Курськ. "Жодних змін не відбулося", - заявило джерело в уряді", - йдеться у статті.

Під час візиту до Великої Британії минулого місяця пан Зеленський лобіював у прем'єра Кіра Стармера зняття обмежень на використання боєприпасів, радіус дії яких становить близько 250 кілометрів.

Речник уряду сказав: "У позиції Великої Британії не відбулося жодних змін. Ми надаємо військову допомогу для підтримки чіткого права України на самооборону від незаконних нападів росії відповідно до міжнародного гуманітарного права. Ми чітко розуміємо, що обладнання, надане Великою Британією, призначене для захисту України".

Нагадаємо, голова комітету з оборони у бундестазі Маркус Фабер заявив, що Україна має право використовувати зброю, поставлену Німеччиною, зокрема для нинішнього наступу ЗСУ на російську територію.