Посадовицю військової адміністрації з Луганщини підозрюють у розтраті на закупівлі “мавіків”

Посадовицю військової адміністрації з Луганщини підозрюють у розтраті на закупівлі “мавіків”

Головній спеціалістці однієї з міських військових адміністрацій Сєвєродонецького району повідомили про підозру у розтраті майна в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем (ч. 5 ст. 191 КК України).

Про це повідомляє Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Східного регіону.

Слідство встановило, що жінка, яка є службовою особою та наділена певними повноваженнями, у жовтні 2023 року, проводячи закупівлі квадрокоптерів Mavic 3 Pro та Mavic 3Т для потреб військових частин, не забезпечила належне, обґрунтоване, економічне та ефективне визначення вартості товарів.

Такі дії, зазначили в прокуратурі, призвели до свідомо умисного завищення цін і завдали місцевому бюджету збитків на загальну суму 1 294 186 грн.

“Наразі вирішується питання про обрання їй запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Перевіряються інші особи причетні до злочину”, - йдеться у повідомленні.

Досудове розслідування веде слідчий відділ розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУНП у Дніпропетровській області за оперативного супроводу УСР в Луганській області ДСР НП України.

Нагадаємо, посадовцю Сєвєродонецької багатопрофільної лікарні загрожує до 12 років тюрми за розтрату коштів.