Посадовцю Сєвєродонецької багатопрофільної лікарні загрожує до 12 років тюрми за розтрату коштів

Посадовцю Сєвєродонецької багатопрофільної лікарні загрожує до 12 років тюрми за розтрату коштів

Учора слідчі поліції спільно зі Службою безпеки України провели обшуки у посадової особи КНП «Сєвєродонецька міська багатопрофільна лікарня».

Про це повідомляє Луганська ОВА.

У ході проведення обшуку слідчі виявили та вилучили вогнепальну зброю, боєприпаси та значну суму грошових коштів у національній та іноземній валюті.

Правоохоронці встановили, що у червні 2022 року, у період активної фази бойових дій на території Луганської області, посадовець уклав договір на постачання електролабораторії за завищеною ціною, внаслідок чого Сєвєродонецькій громаді завдані збитки на майже 1,5 млн грн.

Зазначимо, на сайті Prozorro є інформація про схожий тендер. Його виграла компанія “Виробничо-комерційна фірма молнія”. Її пропозиція за електролабораторію була 3 419 892 гривень.

«За фактом привласнення та розтрати грошових коштів фігуранту справи, який, до речі, є діючим депутатом районної ради, повідомлено про підозру», – повідомив начальник Луганської ОВА Артем Лисогор.

Зазначимо, прізвище посадовця не називається, проте депутатом районної ради є керівник Сєвєродонецької багатопрофільної лікарні Роман Водяник.

Наразі правоохоронці звернулися до суду з клопотаннями про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення від посади.
Посадовцю інкримінують ст. 191 ч.5 КК України: злочин, вчинений в особливо великих розмірах, який передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7-12 років.

Артем Лисогор надав доручення начальнику Сєвєродонецької міської військової адміністрації Олександру Стрюку терміново відсторонити підозрюваного у корупційних діяннях від виконання посадових обов’язків до завершення слідства.

Нагадаємо, наприкінці жовтня 2023 року керівник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор зобов’язав Управління внутрішнього аудиту ОВА перевірити діяльність КНП “Сєвєродонецька міська багатопрофільна лікарня”.

У січні опублікували звіт аудиту. Тоді повідомлялося, що 27 порушень та недоліків зафіксували у діяльності Сєвєродонецької міської багатопрофільної лікарні. Також наголосили, що відповідальні особи лікарні умисно перешкоджали проведенню перевірки.