ЗСУ у Суджі на Курщині зірвали прапор рф і привезли гуманітарку росіянам (ВІДЕО)

ЗСУ привезли гуманітарку в Суджу після того, як рф заявила, що Україна не контролює місто

ЗСУ привезли в Суджу Курської області гуманітарну допомогу, оскільки люди там заявляли, що почуваються покинутими.

Про це йдеться у репортажі ТСН з російського міста, яке тепер контролює Україна.

У сюжеті зазначається, що українські оборонці також зняли російський триколор з однієї з адмінбудівель у Суджі. 

На в'їзді до міста залишилася спалена колона техніки армії рф, яка має російські номерні знаки та специфічні позначки ворога. Ця техніка рухалася у сторону українського кордону.

"Саме місто Суджа не сильно поруйноване. Більшість ушкоджень від авіабомб, які кидають самі ж росіяни. У підвалах будинків перебувають люди. Зараз українські військові беруть їх під свою опіку. Зокрема, привезли їм гуманітарну допомогу", - йдеться у репортажі.

Місцеві мешканці, які залишилися у місті, скаржаться, що їх не просто не вивезли, а взагалі - не повідомляли про евакуацію. Деякі з них тиждень перебувають у підвалах, звідки майже неможливо вийти через авіабомби. Люди кажуть, що в них залишилося критично мало їжі.

Зараз відомо близько 100 людей, які залишилися в Суджі. Крім дорослих, там є і діти. Місцеві мешканці дякують ЗСУ за допомогу та вважають, що володимир путін не проінформований про ситуацію в Курській області.  

Зазначимо, що сьогодні вранці командир "Ахмат" Апті Алаудінов заявляв, що ЗСУ немає у місті Суджа.

Нагадаємо, 13 серпня в МЗС заявили, що Україна не зацікавлена ​​забрати територію Курщини. Водночас в Україні зацікавлені захистити життя українських громадян, які страждають від російського терору, який здійснюється з районів Курської області.