Зеленський назвав три складові нового оборонного законодавчого пакету України

Зеленський назвав три складові нового оборонного пакету України

Президент України Володимир Зеленський вважає, що вже у серпні настав час ухвалити оборонний законодавчий пакет для України.

Про це йдеться у його заяві.

За словами Зеленського, це рішення, які допоможуть і українським воїнам, і всьому українському суспільству, і нашим державним інституціям.

Він назвав три складові цього оборонного пакету:
 
Перше: "Маємо чітко гарантувати саме на законодавчому рівні, що наші воїни, які беруть участь у Курській операції, наприклад, та братимуть участь в усіх інших наших діях на території держави-агресора, будуть отримувати абсолютно всі виплати та преференції, які передбачені для передової. І це треба зробити саме законом, щоб у всіх наших людей була впевненість, що держава спрацює так, як потрібно".

Друге: "Кожен воїн, який захищає українську державу, захищає наших людей, захищає нашу незалежність, заслуговує на визнання та максимальну підтримку. Це стосується, зокрема, тих наших воїнів – українських легіонерів, – які наразі мають громадянство інших держав, але поки що не України. Вони заслуговують бути нашими громадянами, громадянами України, й мають отримати таку шану від української держави. Також це справедливо поширити і на їхніх рідних, на рідних наших героїв".

Третє: "Має бути врегульоване питання трофейної зброї, яку наші воїни здобувають у боях. Маємо це владнати".

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський подав до Верховної Ради проєкт закону, де є норми позбавлення громадянства України.

Згідно з документом, підставами для втрати громадянства України є:

1) добровільне набуття громадянином України громадянства держави, визнаної Верховною Радою державою–агресором або державою–окупантом, або громадянства (підданства) держави, не включеної до переліку держав, громадяни (піддані) яких набувають громадянство України у спрощеному порядку, якщо на момент такого набуття він досяг повноліття.

Зазначимо, рф визнана державою-агресоркою.