Власенко про ситуацію на “Азоті”: “Розбирають завали й ріжуть на металолом деякі цехи”

Власенко про ситуацію на “Азоті”: “Розбирають завали й ріжуть на металолом деякі цехи”

На сєвєродонецькому “Азоті” продовжують розбирати завали та різати обладнання на металолом. Перспектив щодо відновлення роботи підприємства найближчим часом немає.

Про це в ефірі “Еспресо” розповів керівник Сєвєродонецької РДА Роман Власенко.

За його словами, “юридично певні заходи” на заводі відбуваються, людей на роботу приймають, вони отримують зарплатню, але працювати підприємство не почало.

“Обіцяють (окупаційна влада - ред.) відновити роботу “Азоту”. Нібито передали в оренду якомусь підприємству майновий комплекс, набирають людей. Але, окрім того, що розбирають завали й ріжуть на металолом деякі цехи та деяке обладнання, якихось перспектив щодо відновлення його роботи не вбачається найближчим часом”, - сказав Власенко.

Він зауважив, що з “серйозних промислових підприємств” Сєвєродонецького району, які були до повномасштабного вторгнення, окупанти нічого не відновили.

“Працює сфера послуг, торгівля. Відкриваються якісь магазини. Ті ж самі бригади по будівництву є. Але все одно відчувається кадровий голод кваліфікованих працівників. І реально роботи там такої глобально немає”, - наголосив керівник РДА.

Нагадаємо, раніше окупаційна влада заявляла, що перший етап запуску сєвєродонецького «Азоту» може відбутися до кінця 2024 року. На підприємстві нібито з’явився інвестор.