“По Сєвєродонецьку підступає до 500 квартир”: Власенко про “віджим” житла в окупації

“По Сєвєродонецьку підступає до 500 квартир”: Власенко про “віджим” житла в окупації

Близько тисячі одиниць житла луганчан, які не повернулися на окуповану територію регіону, “націоналізували” загарбники.

Про це в ефірі “Еспресо” розповів керівник Сєвєродонецької РДА Роман Власенко.

За його словами, окуповані території продовжують заселяти росіяни. Крім працівників соціальної сфери, у Сєвєродонецьк з рф приїжджають родини військових та гастарбайтери.

“Ну і плюс це так звані поневолені народи  - тут є і представники Кавказу, Сибіру, і буряти. Це все відбувалося протягом цих останніх двох років. І, я думаю, що основна теза тут була асиміляція й підготовка до “виборчих” кампаній. Ну а на сьогодні ми маємо ситуацію, коли місцевих там залишається менше половини від тих, хто загальну чисельність населення на окупованих територіях складає”, - наголосив Власенко.

Відповідаючи на питання, де розселяються ці люди, керівник РДА назвав кілька варіантів.

“Ми знаємо про те, що є оголошення, що житло продається, і воно продається по доволі знижених цінах порівняно з тим, як це було. Плюс, це, знову таки, “віджим” майна у муніципальну власність місцевих громад. За нашими підрахунками, вже до тисячі по окупованій Луганщині “націоналізовано” житла місцевих мешканців, які не повернулися. З них по Сєвєродонецьку підступає до 500 квартир, які перебувають тепер у "комунальній власності" міської ради”, - сказав Власенко.

Він зауважив, що саме це житло й передається родинам військових, силовикам, працівникам соціальної інфраструктури.

“І понаєхавші, у принципі, мають можливість отримати житло тимчасово, а потім, можливо, приватизувати”, - додав він.

Нагадаємо, цього тижня окупаційна влада опублікувала список квартир з 26 “безхазяйних” квартир по вулицях Хмельницького та Леонтовича у Сєвєродонецьку.