Співробітниками ОУ ДПІ у м. Сєвєродонецьк затримані та вилучені заморожені субпродукти птиці

Співробітниками ОУ ДПІ у м. Сєвєродонецьк ГУ Міндоходів у Луганській області у складі мобільної групи спільно з співробітниками УСБ України у Луганській області затриманий транспортний засіб. У ході вивчення документації на переміщення товару встановлено, що в напівпричепі-рефрижераторі знаходяться морожені курячі та індичі серця у картонних коробках по 10 кілограмів кожна, виробництва Італії та Бельгії, на які відсутні передбачені законодавством документи, що підтверджують якість продуктів харчування.

Також встановлено, що підприємство постачальник товарів, а також підприємство отримувач товару припинили свою діяльність як платники податків та для прикриття незаконної діяльності, використовували реквізити підприємств з ознаками фіктивності, які протягом двох років не подають податкову звітність, що викликає сумніви щодо законності походження зазначених продуктів харчування та сплати податків до бюджету.

Всього було виявлено та вилучено 3 009 ящиків морожених сердець курячих та індичих загальною вагою 30 090 кілограмів та встановлено невідповідність фактичної ваги м’яса 30,1тн вазі, яка вказана у супровідних документах – 20,1 тн. Згідно акту управління ветеринарної медицини у м. Сєвєродонецьку вищевказаними суб’єктами порушено вимоги Закону України «Про безпечність та якість харчових продуктів» р.3 ст. 20 п. 6.6, р. 6ст. 36 п.1.3. у зв’язку з чим, згідно до ст. 1 Закону України «Про вилучення з обігу, переробку, утилізацію, знищення або подальше використання неякісної та небезпечної продукції» від 14.01.2000 р. № 1393 XIV до неякісної та небезпечної продукції відноситься продукція, на яку немає передбачених законодавством відповідних документів, що підтверджують якість та безпеку продукції. Неякісна та небезпечна продукція підлягає обов’язковому вилученню з обігу.

В теперішній час проводяться подальші слідчі дії, до суду спрямовано клопотання щодо вирішення питання конфіскації та подальшої утилізації вищезазначених ТМЦ.

Начальник ОУ ДПІ у м. Сєвєродонецьку ГУ Міндоходів у Луганській області Підполковник податкової міліції В.Ю. Портнов