Окупанти «націоналізують» дачі під Сєвєродонецьком, - ЛОВА

Окупанти «націоналізують» дачі під Сєвєродонецьком, - ЛОВА

У Сєвєродонецьку почали «націоналізовувати» дачі. У самопроголошеній «лнр» вирішили скоротити мережу закладів культури.

Про це йдеться у зведенні Луганської ОВА.

У Сєвєродонецьку програму «віджиму» нерухомого майна поширили на дачі та садові ділянки, розташовані навколо міста.

«Дали людям місяць, аби ті підтвердили право власності. Скористалися при цьому перевіреним способом – розміщенням оголошень по населеному пункту та в Інтернеті, якого в містян досі немає. Тож, дізнавалися сєвєродончани про ймовірну втрату майна випадково», - розповіли у ЛОВА.

Рішення про скорочення мережі закладів культури на території самопроголошеної «лнр» ухвалило окупаційне «міністерство культури».

«Обумовлено це відсутністю грошей на забезпечення діяльності закладів та на оснащення чи ремонти – росія значно обмежила фінансування. Якщо заклад встигнути вчасно юридично закрити, то він не зможе підпасти під реалізацію національного проєкту «Культура» та навіть сподіватися на пожертви президентського фонду культурних ініціатив. Якщо не встигнути, то на нього взагалі не виділятимуть коштів», - прокоментували у Луганській ОВА.

Першими під «оптимізацію» підпадуть заклади культури, які потребують ремонту чи закупівлі нового обладнання – тобто значних вкладень. Далі ті, що розташовані в містах і селах із незначною кількістю населення, а також ті, де є достатньо вакансій.

За названим вище російським проєктом, який унеможливлює відновлення, для цих населених пунктів закуплять клуби на колесах.

Нагадаємо, цього літа під Сєвєродонецьком горіли дачні будинки.