ООН виділяє $30 млн на підтримку прифронтових громад України у зимовий період

ООН виділяє $30 млн на підтримку прифронтових громад України у зимовий період

Агентство ООН у справах біженців (УВКБ ООН) виділяє $30 млн на підтримку прифронтових громад України під час наступного зимового періоду.

Про це повідомляє Мінреінтеграції.

Угоду підписали Віцепрем’єр-міністр України Ірина Верещук та Представниця УВКБ ООН в Україні Кароліна Ліндхольм Біллінг.

Меморандум передбачає одноразові виплати у розмірі 21 тис. гривень для вразливих домогосподарств для придбання твердого побутового палива.

Зокрема, допомога охопить вразливі домогосподарства Сумської, Харківської, Херсонської, Луганської, Донецької, Дніпропетровської, Запорізької, Миколаївської та Чернігівської областей. Насамперед йдеться про домогосподарства у межах 10 кілометрів від лінії зіткнення або від кордону з рф.

Загальний бюджет програми становить $30 млн, вони є частиною великого пакета допомоги. Загальна сума цього пакета складає  $100 млн.

"Для УВКБ ООН пріоритетним завданням є підтримка людей, які залишаються у прифронтових регіонах, у зимові місяці, які, ймовірно, будуть особливо важкими цього року, зважаючи на цілеспрямовані атаки на енергетичну інфраструктуру. Такі люди знаходяться у неймовірно вразливому соціально-економічному становищі, а тому найбільше потребують гуманітарної допомоги, щоб вижити та зберегти свою життєстійкість. Я дуже рада, що ми можемо безпосередньо спиратися на довготривале партнерство з Міністерством з питань реінтеграції, щоб підтримати більшість з цих сімей упродовж майбутньої зими, під час якої вплив руйнівної війни відчуватиметься ще сильніше", — сказала Кароліна Ліндхольм Біллінг, Представниця УВКБ ООН в Україні.

Нагадаємо, Мінсоцполітики працює над тим, щоб запровадити більш універсальну базову соціальну допомогу для внутрішньо переміщених осіб.